Praktische informatie

 Wij vragen speciaal aandacht voor onderstaande afspraken:

Kluisjes
Parcours faciliteert een kluisje voor iedere leerling. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar krijgt de leerling na het kennismakingsgesprek een sleutel voor zijn/haar kluisje. Hiervoor wordt een borg van € 6,00 gevraagd.

Alle leerlingen leveren aan het begin van de dag hun mobiele telefoon(s) en kostbaarheden in bij de leraar. De leerkracht bergt deze kostbaarheden op in een kluisje.

Kleding
Leerlingen dragen tijdens de praktijklessen groen, arbeidsvaardigheden en techniek veiligheidsschoenen.  Tijdens praktijklessen dient lang haar vastgebonden te zijn en sieraden af. Er wordt kleding gedragen van niet vlambaar materiaal, zoals wol, katoen of linnen.  Tijdens kookles dragen leerlingen een lange broek, dichte schoenen en een schort. Bij de lessen techniek is het dragen van een stofjas verplicht.

Leerlingen volgen de gymlessen in sportkleding. De gymschoenen hebben een lichte zool en worden niet buiten gedragen. Wij verwachten van de leerlingen dat ze een handdoek en deodorant (geen spuitbussen) meenemen.

Leerlingen worden geacht bij aanvang van het schooljaar enkele zaken aan te schaffen. Hiervoor ontvangt u tijdig een materiaallijst.

Parcours is een rookvrije school.
Scholen zijn verplicht voor 2020 hun schoolterrein rookvrij te maken. Veel scholen hebben daarom nu al een rookvrij schoolterrein. Ook Parcours heeft dit nu al geregeld, want kinderen en jongeren moeten rookvrij kunnen opgroeien. Bovendien blijkt uit onderzoek dat jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Een rookvrije school stelt niet alleen een gezonde norm voor leerlingen/studenten, maar beschermt hen ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken.

Pauzes
Wij pauzeren buiten op het plein en leerlingen blijven op het schoolterrein. Medewerkers houden toezicht op onze leerlingen.