Parcours Tilburg > Onze School

Onze School

Parcours is één van de scholen binnen Biezonderwijs. Samen een leerzame én leuke tijd hebben. De sfeer vinden we belangrijk. Leren in de praktijk, zowel binnen als buiten de school. Wij doen het gewoon! Onze school biedt de leerroute Arbeid en vmbo basis en kader.

Wij werken met kleine klassen: ongeveer 10 tot 12 leerlingen per klas. Het leerlingaantal kan per groep verschillen en is afhankelijk van meerdere zaken. Bijvoorbeeld het aantal stagedagen per klas of de groepssamenstelling.

Iedere leerling heeft een mentorklas. Anders dan in het normale onderwijs, verzorgt de eigen vaste mentor alle theorielessen. Voorspelbaarheid en duidelijkheid in regels, dag- en weekprogramma zijn voor onze leerlingen van grote waarde. Er is veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de jongeren.

Entree-onderwijs

Onze leerlingen volgen onderwijs dat gericht is op het behalen van het vmbo-diploma. We werken hierin samen met Campus013. Bij de leerroute arbeid volgen leerlingen een programma waarmee ze eigenschappen ontwikkelen die je beter maken op het gebied van werk. De theoretische vakken zijn gericht op goed voor jezelf kunnen zorgen en werk.

De leerlingen behalen waar mogelijk één of meerdere branchegerichte certificaten, waaronder

  • SVA (schoonmaak)
  • SWB (veiligheid)
  • KAS (assistent keuken)
  • BAS (assistent bediening)

Leerlingen kunnen doorstromen naar een standaard werkplek of naar Entree-onderwijs. Dit is een opleiding op assistentenniveau. Leerlingen volgen (deels) onderwijs op het ROC, locatie Wildstraat.

Parcours biedt ook een voortraject aan, waarbij leerlingen één dag per week onderwijs volgen op het Entreecollege. Zo toetsen we of de leerling kan doorstromen naar de reguliere Entree-opleiding.

Topzorggroep

Onze school heeft ook een topzorggroep. In deze groep komen jongeren met onvoldoende leervoorwaarden. De leerling zit tijdelijk in deze groep. Alles is erop gericht om snel weer naar een gewone klas te gaan binnen onze school.

Wij werken in de Topzorggroep met het zogenaamde gedragskwalificatiesysteem. Dit betekent dat we het gedrag van onszelf/de leraar aanpassen aan het gedrag dat de leerling laat zien. Op die manier moedigen we de ontwikkeling van de leerling positief aan.

Gebouw GS 13

Op ongeveer 300 meter van onze school, hebben wij nog een schoolgebouw. Op de Generaal Smutslaan 13. Hier hebben we een groot praktijklokaal. Daar leren onze leerlingen allerlei arbeidsvaardigheden. Ook ligt hier een groenvoorziening. Onze uitstroomleerlingen krijgen les in gebouw GS 13.

Schoolondersteuningsprofiel

Onze kijk op begeleiding van leerlingen, staan uitgelegd in ons Schoolondersteuningsprofiel en Ouderrapport. Hier staan ook onze ondersteuningsmogelijkheden én onze ontwikkeldoelen.

Restaurant Binnen

Kom dineren in ons schoolrestaurant! ‘Binnen bij Parcours’ is een echte praktijkruimte voor leerlingen. In deze sfeervolle en professionele omgeving leren zij vaardigheden in de keuken en in de bediening.

Dineren kan iedere woensdagavond. Je bent welkom vanaf 17.00 uur. Rond 20.00 uur sluiten wij. Kosten zijn € 15,- per persoon exclusief drank. Er is een wekelijks wisselende menukaart. Bekijk het menu en reserveermogelijkheden via lees meer.

Lees meer

Respect voor ieder individu

Op onze scholen hebben we aandacht voor elkaar en wordt ieder kind gezien. Bij ons is iedereen waardevol.