Biezonderwijs

VSO Parcours maakt deel uit van de stichting Biezonderwijs. Biezonderwijs is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar, waarvoor het leren en opgroeien niet vanzelf gaat. Zij kunnen gebruik maken van het gespecialiseerd onderwijs op één van onze zeven scholen in de regio Tilburg. Het gaat om speciaal (basis) onderwijs, speciaal voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs. De scholen zijn: De Bodde, De Keyzer, Noorderlicht, Parcours, Praktijk College Tilburg, Westerwel, Zonnesteen.

Gewoon normaal en veel leren
Kinderen en jongeren kunnen bij Biezonderwijs ‘gewoon normaal zijn en veel leren!’ Dit is een citaat van één van onze leerlingen, zijn wens wat hij op school wil doen. Wij helpen onze leerlingen om het maximale uit hun talenten te halen. Omdat wij vinden dat ieder kind zijn of haar dromen waar moet kunnen maken!

Experts bieden ondersteuning
Biezonderwijs heeft een expertisecentrum, De Kracht, ter ondersteuning van de eigen scholen, maar zeker ook voor de reguliere scholen in de regio. Leerkrachten hebben vragen of lopen tegen problemen op door de komst van Passend Onderwijs. De Kracht heeft veel expertise in huis als het gaat om gedrags- en ontwikkelingsproblemen. De 60 experts van De Kracht bieden trainingen, workshops, coaching en ondersteuning op maat. Uitgangspunt is: ieder kind op de juiste onderwijsplek met voorzieningen op maat om passend onderwijs écht mogelijk te maken voor ieder kind.